Kemikalier inom livsmedelsindustrin innefattar basiska rengöringsmedel (som natriumhydroxid) för att lösa fett och proteiner, syror (som fosforsyra) för att ta bort kalkavlagringar, samt tensider för att sänka ytspänningen. Utöver dessa finns desinfektionsmedel som klorbaserade produkter eller kvat för att döda mikroorganismer. Valet av kemikalie beror på vad som ska rengöras och vilket material utrustningen är gjord av, då vissa kemikalier kan vara frätande på metall.

Typer av rengöringsmedel

  • Basiska medel (alkaliska)

Funktion: Effektivt för att lösa fett, proteiner och organiska rester som brända ytor.

  • Sura medel

Funktion: Löser kalkavlagringar, kalktvål, och kan användas för pH-justering.

  • Tensider

Funktion: Minskar vattnets ytspänning, gör det “våtare”, och löser fett genom att bilda miceller som kan sköljas bort.

  • Desinfektionsmedel

Funktion: Dödar bakterier och andra mikroorganismer för att minska smittspridning.

Skumlans 2

Alkaliskt produkt lämplig för skumrengöring av imkanaler och liknade ytor. Kan användas på aluminium.

SPÄDNING: 1:10 – 1:30 Beroende på smuts.

Blanda gärna med varmt vatten i lansen för bättre effekt.

Förpackningar:

  • 25 L

Skumrent 14

TI-548 är ett högalkaliskt högskummande rengöringsmedel för svår rengöring. Appliceras lämpligen med skumpåläggare.

Förpackningar:

  • 5 L

  • 25 L

  • 200 L

Skumrent CL

TI-552 är ett flytande högskummande desinfektions- och rengöringsmedel

Förpackningar:

  • 10 L

  • 25 L

  • 200 L

Allrent Livs

Högeffektivt rengöringsmedel för livsmedelsindustrin. Effektiv mot alla sorters smuts.

Förpackningar:

  • 5 L

  • 25 L

Luktborttagning CL

Luktborttagning Cl är en produkt baserad på Natriumhypoklorit, för luktborttagning av oönskade odörer i kök, duschrum, soprum mm.

Förpackningar:

  • 10 L

  • 25 L